Blog
رنگ کاری ساختمان
لوازم مورد نیاز رنگ کاری ساختمان
رنگ کاری ساختمان نیازمند ابزارهای خاص است، اگر در شناخت و انتخاب ابزارهای مناسب رنگ و پوشش به اطلاعات نیاز دارید، تیم تولید محتوای انتاکالا در این مقاله به معرفی کامل ابزارهای رنگ آمیزی ساختمان پرداختهایم.
لیست ابزارهای موردنیاز برای
- پرایمر و رنگ
- قلممو و غلطک رنگ
- سینی غلطک رنگ
- دسته غلطک رنگ
- حلال شیمیایی یا پاک کننده (برای پاک کردن لکه رنگ روغنی)
- پارچه یا کهنه مخصوص تمیز کردن
- لیسه و کاردک
- برس سیمی
- نوارچسب کاغذی
- آچار پیچ گوشتی
- سنباده
- کاغذ یا کاور پلاستیکی برای محافظت سطوح از رنگ
رنگ آمیزی
یکی از بهترین راهها برای نوسازی و ایجاد تغییر در ظاهر ساختمان رنگ آمیزی دیوارهاست که میتواند تغییر زیادی در ظاهر خانه برای تعمیر و بازسازی و یا آمادهسازی برای فروش خانه ایجاد کند. شناخت ابزارهای رنگ آمیزی و انتخاب درست ابزار آلات صنعتی ، چه از متخصصان این حوزه کمک بگیرید و چه خودتان اقدام به رنگ آمیزی کنید، لازم است.
انواع قلممو برای رنگ کاری ساختمان
برای هر روش رنگ آمیزی یک قلممو نیاز دارید. برای انتخاب قلمموی مناسب باید بدانید که اگر از رنگ حلال آب استفاده کنید، قلممویی انتخاب کنید که دندانههای نایلونی داشته باشد زیرا رنگ حلال آب قلمموی طبیعی را شل کرده و به آن آسیب میزند، و اگر از رنگ حلال روغن استفاده کنید، دندانههای قلم از جنس طبیعی باشد. نوع دیگری از قلممو وجود دارد که قلممو از جنس فوم است و برای کارهای پیچیدهتر، مانند رنگ آمیزی حکاکیهای دیوار یا سنگ کاریها و چهارچوب پنجره کاربرد دارد. این نوع قلممو به دلیل اینکه تمیز کردن آن بسیار سخت است و باعث از بین رفتن آن میشود، یکبار مصرف است.کاری
نواع شکل قلممو رنگ ساختمانی
قلم با موهای زاویهدار
برای رنگ کردن گوشههای دیوار و جزئیات زیر و یا حکاکیها از این قلممو استفاده میشود که دندانههای زاویه دار دارد.
قلم با موهای صاف
دندانههای این نوع قلمموها صاف و هم اندازه برش خورده است.
تمیزکردن قلممو بعد از رنگ کاری
براساس اینکه از کدام یک از انواع رنگها استفاده کردهاید، باید به روش مناس قلممو را نظافت کنید. به عنوان مثال اگر از رنگ لاتکس استفاده کردهاید، میتوانید به سادگی قلممو را با آب و صابون تمیز کنید. همچنین اگر از رنگ روغنی استفاده کردید، برای تمیز کردن قلممو باید از تینر استفاده کنید، به این صورت که مقداری تینر را در یک ظرف فلزی ریخته و قلموی رنگی را در داخل آن قرار دهید تا همه رنگ به طور کامل از لا به لای موهای قلم خارج شود. سپس زمانی که به خوبی رنگ خارج شده و قلممو تمیز شد، قلم را به کنارههای ظرف فشار دهید تا تینری که داخل آن باقی مانده خارج شود و قلممو را با آب و صابون بشویید. دقت کنید که اگر رنگ روی قلم خشک شود از حلالهای خاص دیگر براساس نوع رنگ، مانند تینر باید استفاده شود.
برای سالم ماندن و دوام بهتر قلممو، آن را پس از فرآیند نظافت و وقتی هنوز کمی مرطوب است، داخل یک پلاستیک یا کاغذ مومی یا فویل قرار دهید. همچنین لازم است قلم را برعکس آویزان کنید تا دندانههای آن حالتش را از دست ندهد
پد رنگ آمیزی صنعتی
پد رنگ آمیزی یکی از ابزارهای رنگ آمیزی ساختمان است. پد معمولا ه شکل مستطیل، دارای سطحی صاف و یک دسته در پست خود برای سهولت استفاده کاربر دارد. جنس رویه پد رنگ آمیزی از فوم بوده و دندانههای کوتاه و عمیق دارد. پدها برای رنگ آمیزی سطوح صاف و رنگ آمیزیهای مستقیم در یک خط پرکاربرد هستند، بنابراین برای رنگ آمیزی گوشههای دیوار، سقف یا بخشهایی که باید مرتب و تمیز رنگ شوند، مناسب است.
کاربرد اسپری رنگ کاری ساختمان
اسپریها یا پاشندههای دستی سرعت رنگ آمیزی را افزایش میدهند. این ابزارها با ابعاد و قیمتهای متنوع دربازار موجودند. نکته استفاده از این ابزار استفاده از ماسک ایمنی است تا دستگاه تنفسی در خطر مواد رنگی و شیمیایی قرار نگیرد.
انواع پاشنده دستی یا اسپری رنگ آمیزی ساختمانی
اسپری پاشنده دستی رنگ
این نوع اسپری رایجتر از انواع دیگر است. این نوع اسپری برای استفاده در فضای باز بسیار مناسب است. استفاده از آن به این صورت است که کاربر در فاصله مناسب از دیوار ایستاده و با فشار دادن دستگیره اسپری رنگ را با فشار و مستقیم بر دیوار میپاشد.
اسپری رنگ پاشنده غلطکی
این نوع ابزار مانند غلطک رنگ آمیزی است، با این تفاوت که به جای فروبردن غلطک در سطل رنگ، خود غلطک رنگ را اسپری میکند.
اسپری رنگ ساختمانی فشار پایین
برای استفاده از رنگ روغن و لاتکس، از این نوع اسپری رنگ استفاده میکنند. این ابزار بیشتر برای افراد حرفهای که قصد رنگ آمیزی با طراحی متفاوت را دارند، مناسب است.
تمیزکردن اسپری یا پاشنده دستی رنگ
برای تمیز کردن اسپری بسته به نوع رنگی که استفاده کردهاید، از آب و صابون و یا تینر استفاده کنید. اگر از رنگ حلال آب استفاده کردهاید به راحتی میتوانید اسپری را با آب و صابون بشویید، و اگر از رنگ روغنی استفاده کردهاید باید با تینر اسپری را تمیز کنید. دقت کنید که بدنه و دهانه اسپری کاملا تمیز شود، ماندن رنگ در این قسمتها باعث خرابی ابزار خواهد شد.
انتخاب غلطک برای رنگ کاری ساختمان
غلطک نیز مانند اسپری سرعت رنگ آمیزی را افزایش میدهد و انواع متنوعی دارد. تفاوت انواع غلطک در میزان پرزهای آن و اندازه پرزهاست، هر چه پرزها بیشتر و بلندتر باشند، رنگ بیشتری در غلطک میماند. استفاده از غلطک باعث رنگ آمیزی یکدست و تمیز میشود.
انواع غلطک رنگ کاری ساختمان
غلطکها نیز مانند قلمموها دارای انواع متنوع و متفاوتی است. در مورد انواع غلطکها باید گفت غلطکهای قطر کمتر برای رنگ روغن و غلطکهای قطر بیشتر برای رنگ پلاستیک کاربرد دارد. همچنین غلطک مورد استفاده برای رنگ آکریلیک دارای اندازهای ما بین رنگ روغنی و پلاستیک است. علاوهبر این انواع، نوع دیگری از غلطک وجود دارد، که مخصوص پتینه کاری و رنگهای برجسته است.
اسپری رنگ ساختمانی فشار بالا
این ابزار از یک کمپرسور استفاده میکند. همچنین حجم این کمپرسور میزان رنگی که به سطح پاشیده میشود را مشخص میکند.
غلطکها از نظر قطر و بافت نیز باتوجه سطوح مختلف مورد رنگ آمیزی، با هم تفاوت دارند. این ابزاردر اندازههای مختلفی در بازار موجودند، و اندازه آنها از ۵ الی ۳۰ سانتی متر است.
غلطک رنگ پلاستیک قطر زیادی دارند، بنابراین از آنها در نقاشی سقف استفاده میشود. همچنین غلطکهای اندازه ۵ الی ۱۰ سانتیمتر در رنگ آمیزی نردهها و سطوح کوچک کاربرد دارند. برای رنگ آمیزی دیوارها نیز از غلطک بزرگتر استفاده میشود.
بهترین روش تمیز کردن رنگ از غلطک
برای شستن غلطک اول باید باقی مانده رنگ از آن خارج شود، سپس در صورت استفاده از از رنگ لاتکس، آن را با آب گرم بشویید، به این صورت که غلطک را در ظرفی پر از آب گرم فرو کنید، و با صابون و مایع شوینده آن را شسته بگذارید خشک شود.
کاربرد دستمال یا دستگیره در رنگ آمیزی
دستمال و پارچه در رنگ آمیزی نقش بسیار مهمی دارد. اگر میخواهید پس از رنگ آمیزی محیطی تمیز و مرتب و بدون لکه رنگ روی زمین داشته باشید، باید قبل از عملیات رنگ آمیزی تمام قسمتهایی نیازمند رنگ آمیزی را با پارچه جلوی سطح، بپوشانید تا لکههای رنگ، زیبایی فضای شما را از بین نبرد.
اهمیت نردبان در رنگ کاری ساختمان
در رنگ آمیزی دیوارهایی که ارتفاعشان بیش از 1متر و 80 است، نیاز به نردبان با ارتفاع مناسب خواهید داشت. طول نردبان باید به اندازهای باشد که کاربر برای رنگ آمیزی نیازی به کشیدن دستهای خود نداشته باشد. با توجه به انواع متنوع نردبانها، بهتر است از نردبانی استفاده کنید که این قابلیت را داشته باشد که سطل رنگ را با خود برده و در گوشههای آن آویزان کنید.
کاربرد سنباده در رنگ آمیزی ساختمان
سطح مورد رنگ آمیزی نباید هیچگونه برآمدگی، زائده یا زنگ زدگی داشته باشد، بنابراین سمباده ابزاری مهم در آماده کردن سطوح پیش از رنگ آمیزی است. کاربر با استفاده از سمباده، سطح مورد رنگ آمیزی را صاف و یکدست میکند. برای رنگ آمیزی بهتر و در واقع نتیجه بهتر، از سمباده کشی و شستشوی سطرح، پیش از رنگ آمیزی، غافل نشوید.
کاربرد کاردک در رنگ کردن ساختمان
کاردک ابزاری است که با استفاده از آن میتوان رنگ باقیمانده روی دیوار را از بین برده و یا آسیبهایی که روی دیوار بوجود آمده را ترمیم کرد.
در رنگ آمیزی ساختمان قلممو بهتر است یا غلطک؟
در گذشته که در رنگ آمیزی از غلطک استفاده نمیشد، به دلیل نیاز به مهارت در استفاده از قلممو، رنگ آمیزیها معمولا دچار ایراد بود. به عنوان مثال، وقتی فردی مهارت کافی نداشت، رنگ آمیزی دارای خطوط راه راه و رنگ شره شده بود. علاوه براین قلمموها در گذشته کیفیتهای لازم را نداشتند و در نهایت نقاشی را بی کیفیت میکردند.
پس از استفاده از غلطک، کارها تا حد زیادی آسانتر شد و کیفیت نقاشی سطوح افزایش یافت و رنگ اجرا شده با غلطک بسیار بهتر از رنگ اجرا شده با قلممو بود.
بنابراین با توجه به تمام مسائل گفته شده، میتوان گفت که رنگ آمیزی ساختمان با غلطک بهتر، کار تمیزتر و بیعیب و نقصتر است. باید دقت داشت که استفاده از غلطک همیشه بهترین و کاملترین راه نیست و در برخی مواقع برای رنگ آمیزی بخشهایی که امکان رنگ با غلطک را ندارند، باید از ابزارهای دیگر از جمله قلممو برای رنگ آمیزی آنها استفاده کرد. میتوان گفت در رنگ آمیزی سطوح در کنار غلطک باید سایر ابزارهای رنگ آمیزی برای استفاده در شرایط خاص وجود داشته باشند.
رنگ کاری ساختمان با قلممو
قلممو یکی از پر کاربردترین ابزارآلات رنگ آمیزی است. این ابزار دارای اندازهها و ابعاد متنوع در بدنه و موها است. برای انتخاب قلمموی مناسب، باید نوع رنگ و سطحی که رنگ آمیزی میکنید مد نظر قرا دهید. بهعنوان مثال برای استفاده از رنگ پلاستیک قلمموی رنگ روغن مناسب نیست، همچنین قلمموهای کوچک برای رنگ آمیزی سطوح وسیع مناسب نیستند.
- آسانتر شدن رنگ آمیزی ساختمان با غلطک
- عدم نیاز به مهارت در رنگ آمیزی با غلطک
- سرعت بالای رنگ آمیزی با غلطک
- تمیز بودن و یکدست بودن رنگ آمیزی ساختمان با غلطک
معایب استفاده از غلطک
- در رنگ آمیزی ساختمان با غلطک مکانهایی مانند گوشه دیوارها، تقاطع دو دیوار، سقف و گچ بریهای خاص قابل رنگ آمیزی نیست.
- غلطک برای برای پوشش رنگی سطوح دیوارها و سقف یک فضا، کافی نیست. در این شرایط برای رنگ گوشهها، زوایا، محل برخورد دو سطح دیوار و سقف با یکدیگر و قسمتهای فرورفته و برجسته و غیره باید از یک قلمموی مناسب استفاده کنید.